Over Den Eng

Wonen in Veen

Veen is van oorsprong een rivierdorp met bebouwing op en aan de dijk. In het dorp woonden rijke boeren, gezien de vele herenhuizen aan de straat, voor de boerderijen. Veen heeft een eigen gezicht. Landelijk wonen te midden van agrarische gronden en een kenmerkende inrichting van straten. Veen ligt in een bocht van de Maas, nabij de dorpen Wijk en Aalburg en Andel. Veen heeft geen dorpscentrum, maar beschikt wel over een aantal basisvoorzieningen: een supermarkt, enkele dagwinkels, een Christelijke basisschool, een peuterspeelzaal, verschillende sportverenigingen en een zangvereniging. In het Dorpshuis en in het Hervormd Centrum Veen worden sociale en culturele activiteiten georganiseerd. Er is een pontveer naar Aalst. Er wonen ongeveer 2.450 mensen in Veen.

 

Den Eng

De nieuwste wijk van Veen heet Den Eng. Den Eng krijgt een dorps karakter dat past bij de huidige sfeer in het dorp. De dorpse sfeer van de Grotestraat en de Maasdijk is het uitgangspunt voor het karakter van de nieuwe huizen. Den Eng is een vriendelijke wijk, met veel groen en water. Je kijkt op de molen en de kerktoren en de Maas is dichtbij.

 

Er wordt de komende jaren een gevarieerd aanbod aan huizen gebouwd: appartementen, rij- en hoekwoningen, geschakelde en vrijstaande woningen. Ook zijn er kavels beschikbaar. Den Eng wordt een afspiegeling van de inwoners van Veen: een mix van starters, senioren, kopers en huurders. Iedereen kan er plezierig wonen!

 

Eerste fase

De eerste woningen in Den Eng zijn in 2012 opgeleverd. Dat waren 11 koopwoningen voor starters (hoek- en tussenwoningen) en 12 huurwoningen, waarvan vier voor senioren. In het herbouwde Molenhuis aan de Maasdijk verhuurt Woonlinie zes kleinschalige woonruimtes. Daarna zijn nog zes koopwoningen gebouwd en in het voorjaar van 2015 zijn negen koopwoningen opgeleverd. Anno 2015 zijn er ook een aantal kavels verkocht, dus ook daar kan de bouw beginnen. Bekijk hier de eerste fase.

 

Tweede fase

In 2015 gaat Woonlinie in verkoop met vijf eengezinswoningen. Het gaat om hoek- en tussenwoningen die ruimer zijn dan de woningen gebouwd in de eerste fase. Qua architectuur zijn ze ook afwijkend, maar uiteraard passend bij de sfeer in de wijk. Bekijk hier de tweede fase.